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Thursday 31 July 2008

Leeks and Bacon Pie - Torta salata ai Porri e Pancetta.

Here's a new pie I tried today, it turned out great and ... it's all gone.

Ecco la nuova torta salata che ho fatto oggi, è riuscita benissimo e ... è già finita.

Ingredients for 4 persons:
250 g puff pastry (frozen)
2 leeks
150 g bacon
4 slices of sottilette cheese ( these can be replaced with 4 thin slices of chedar cheese)
20 g margerine
2 eggs
2 dl of fresh cream (optional)
( I did not put in the cream since my husband does not like it)

Thinly slice the leeks and cut the bacon in tiny pieces, next melt the margerine in a frying pan and put the leeks and bacon. Let it cook slowly till the leeks are tender.
In the meantime roll out the puffpastry and line an oven dish making sure the sides are about 3cm thick.
Put the slices of cheese on the pastry and next pour the bacon and leeks over the cheese. Finish off by covering all with the beaten eggs and cream.
I did not add any salt as the bacon is very salty.
Bake in a hot oven for about 35 - 50 minutes .
Serve cool.

Ingredienti per 4 persone:
250 g di pasta sfoglia surgelata
2 porri
150 g pancetta a dadini
4 fette di formaggio - sottilette.
20 g margarina
2 uova
2 dl di panna fresca
( facoltativa)
( Io non ho usato la panna perche non piace a mio marito)

Affettate sottilmente i porri e tagliate a dadini la pancetta, poi fate sciogliere la margarina in una padella e versatevi gli ingredienti preparati. Lasciate cuocere su fuoco basso finchè i porri non sono teneri.
Fate scongelare la pasta sfoglia, stendetela con il mattarello e foderate una teglia formando un bordo di 3 cm circa. Adagiate sopra la pasta le sottilette di formaggio, i porri e la pancetta e completate con le uova sbattute con la panna. Passate tutto in forno caldo per circa 35 - 50 minuti e servite la torta tiepida.

3 comments:

Cinzia said...

Adoro le torte salate e quindi mi stampo subito la ricettuola! Grazie!!!
Baci
Cinzia

HDMac said...

Oh that looks yummy! And easy too! Thanks!!!!!

Amber said...

That looks so good, anything with bacon has to be good! Will have to try this. Thanks!

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