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Thursday, 29 October 2009

Raisin Bread. - Pane all' Uva.

The days following my computer's break down were terribly long, I had to find a way to fill up the time that I usually dedicated to my blog and online frineds, so I decided that some baking would help me overcome any withdrawal symptoms.
Among some other goodies I made this Raisin Bread which turned out great and which my family appreciated. I took a picture in the hope of posting it together with the recipe on my blog as soon as possible and here it is:

Raisin Bread

Ingredients:
300 gr flour
350 gr raisins
100 gr sugar
60 gr butter
3 eggs
10 gr dry yeast
1 dl. dry Marsala wine
some salt.

Soak the raisins in Dry Marsala wine.
Melt the yeast in a glass of slightly warm water with 1 teaspoon of sugar.
Pour the flour in a bowl and mix in the sugar, a pinch of salt, the melted yeast, 50 gr of softened butter and 2 eggs.
Work in a dough, kneading energetically.
Roll the dough into a ball and leave it to rest in a warm place for 30 minutes.
Drain the raisins from the wine and dry them very , very well, next sprinkle them with flour and add to the dough distributing them evenly. Give the dough the shape of a long loaf and brush the surface with a beaten egg. Bake in a greased baking dish at 180 ° for an hour.



I giorni che seguirono la rottura del mio computer sono stati veramente lunghi e per riempire il tempo, che di solito dedicavo al mio blog e alle amiche di rete, ho deciso che la cucina mi avrebbe aiutato a superare gli eventuali sintomi di astinenza. Fra alcune delle cose buone che ho fatto questo Pane all' Uva è riuscito molto bene ed è stato molto apprezzato dalla mia famiglia. Ho scattato una foto nella speranza di metterla sul mio blog il prima possibile, assieme alla ricetta.

Pane all' Uva

Ingredienti:
300 gr farina

350 gr di uvetta senza semi,

100 gr zucchero

60 gr burro

3 uova
1 bustina di lievito di birra
1 dl di Marsala secco

sale.


Mettete l'uvetta a macerare nel Marsala e fate sciogliere il lievito in un bicchiere di acqua tiepida unendovi un cucchiaino di zucchero.
Versare la farina in una ciotola e mescolatevi il resto dello zucchero, un pizzico di sale, il lievito sciolto, 50 gr di burro fuso tiepido e 2 uova.

Lavorare energicament l'impasto staccandolo e buttandolo con forza contro le pareti della ciotola, fatene una palla e lasciatela lievitare in luogo tiepido per 30 minuti.
Scolate l'uvetta, asciugatela, infarinatela e unitela alla pasta, distribuendola uniformemente. Date alla pasta la forma di un filone di pane, mettetelo in uno stampo imburrato e infarinato, pennellatelo con il rimanente uovo sbattuto e fatelo cuocere in forno a 180 ° per un ora.


12 comments:

Cinzia said...

Da provare...subitoooo!
Cinzia

Countrygal said...

Looks delicious!! welcome back!

Fulvia

Nicoletta (Kiky) said...

Buono, il pane all'uvetta, mi piace un sacco!
Un abbraccio
Nicoletta

Leola - Southshoreartist said...

Wow, time well spent I see. Thank you so much for sharing the recipe :)

Julies knitting corner said...

Nice to see you back Sue and thanks for shairing the receipe. You are not alone about the computer, I have so much trouble with mine but since new parts were fitted it seems to be ok now. I am back on blogger now for good. best wishes Julie.C

Amber said...

So good to have you back! It's horrible when the computer breaks, isn't? What did we do 10 years ago???

The bread looks good, I'll have to try it. My mother loves raisins and this would be a nice surprise! TFS!!

JP said...

Yummm! Glad you're back and you're making me hungry. The bread looks delicious. Thanks so much for sharing your recipe.

Magia da Inês said...

Olá amiga!
Conheci seu cantinho... lindo, criativo e diversificado!
Amei mesmo!!!
Parabéns pelo seu trabalho!
Espero você em:
magiadaines.blogspot.com
Uma ótima semana!
Beijinhos.
Itabira - Brasil

Doreen said...

Sue, this looks super delicious, will have to give it a try : )
So happy to see you are back on your blog too.
Hugs
Doreen

Daisy Soap Girl said...

I love raisin bread. Now I have to try my hand at it.

Iaia said...

Sicuramente lo proverò perchè mi piace molto.
Grazie per la ricetta.
Un baciotto...Iaia

Anonymous said...

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