Followers

Click to view my photography blog

Click to view my photography blog
Cliccare per vedere il mio blog di fotografia

IMPORTANT ---- DOWNLOADS

To download my FREE printables from 4 Shared you must either have a 4Shared account or register on the site (this is free) . This is the only way you can download my freebies saved in 4 Shared.


Per scaricare GRATIS i miei progetti salvati su 4Shared dovete avere un account con 4 Shared o registrare sul sito,( questo si fa gratis) . Questo è l'unico modo per scaricare i miei Freebies.

Monday, 1 August 2011

Raspberry Iced Tea ---- Tè Freddo al Lampone


What about a nice refreshing iced drink in these hot Summer days?
Here's a raspberry iced tea recipe for you. It is one of the best flavoured teas I have ever tasted.
Cosa c'è di meglio che una bevanda rinfrescante in questi giorni caldi d'estate?
Ecco una ricetta per fare un tè freddo al lampone. E' uno dei  migliori tè freddi che ho mai assaggiato.

Servings: 8 cups (2 L), 8 servings
Ingredients
4  teabags, black tea
2 cups (500 mL) raspberries (fresh or thawed)
1/2 cup (125 mL) granulated sugar 


 Preparation
In large heatproof  measure or bowl, steep tea in 8 cups (2 L) boiling water for 4 minutes. Discard bags.Meanwhile, in large saucepan, bring raspberries, sugar and 1 cup (250 mL) water to boil. Reduce heat to medium-low; simmer, stirring, until raspberries break up. Add to tea; let cool to room temperature, about 30 minutes. Refrigerate until cold, about 2 hours.Strain through cheesecloth-lined sieve into pitcher, pressing solids only gently so beverage remains clear. Serve with ice cubes and one or two raspberries.

Now sit down and enjoy it!

Per 8 dosi (2L)
 

Ingredienti
4 bustine di tè nero
2 tazze (500ml) lamponi ( freschi o surgelati)
1/2 tazza (125ml) zucchero semolato

Preparazione
In un recipiente, resistente alle temperature alte, preparate il tè in 2 L di acqua bollente e lasciare per 4 minuti. Trascorso questo tempo buttate via le bustine. Nel fratempo fate bollire, in una pentola, i lamponi, lo zucchero e 250 ml di acqua. Riducete la fiamma , e con un cucchiaio continuate a girare il tutto finche i lamponi si rompono bene. Aggiungete il tè; lasciate che tutto si raffredda a temperatura ambiente per circa 30 minuti. Mettete in frigo finche freddo, per circa 2 ore. 
Filtrare il tutto da un colino con garza, schiacciate bene le parti solidi così che il liquido resta chiaro e versare il liquido in una brocca. Servire con ghiacco e qualche lampone.

Adesso sedetevi e gustatelo!

4 comments:

TanjaV said...

I got so thirsty when I read this post. :) Thank you for charing this recipe.

Loree said...

My husband loves raspberries. I will have to try this.

Julies Knit and Sew Corner said...

Now that makes a change from lemon tea, this one sounds quite tasty thanks Sue for sharing.
best wishes Julie.C

Doreen said...

Mmm, this sounds so yummy and refreshing : ) TFS!

Hugs,
Doreen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails